Què és l’Esplai Geps?

L’Esplai Geps és un centre educatiu i de lleure, sense ànim de lucre. És una associació d’infants i joves, monitors i pares que va néixer fa uns quinze anys  al municipi de Santpedor, al centre de la comarca del Bages. Santpedor és una vila de més de set mil habitants que en els últims anys ha experimentat un notable creixement, fet que es veu reflectit a l’esplai.

Tot i que fa temps hi havia hagut grups d’esplai al poble, GEPS com a tal es creà l’any 1994 quan un grup de joves va començar a organitzar una sèrie d’activitats esporàdiques per a tots els infants del poble. Més endavant, veient l’èxit, es van començar a fer setmanalment fins que amb l’ajut del mossèn del poble, que els cedí un local de la Parròquia, van fundar l’esplai.

L’esplai funciona ara quinzenalment de quatre a set hores de la tarda. Durant aquestes tres hores portem a terme amb els infants activitats programades per a cada trimestre basades en els objectius, l’ideari del centre i l’eix d’animació. Les nostres activitats es desenvolupen tant als locals del centre (tallers, gimcanes, jocs de reflexió, jocs de taula, plàstica….) com als espais que ens ofereix el nostre entorn (gimcanes pel poble, sortides al Parc de l’Agulla, al Pla de les Abelles, als Aiguamolls de Santpedor, al’Ermita de St. Francesc,…). Cada trimestre programem una excursió de cap de setmana per a poder treballar millor els hàbits de neteja, la convivència amb companys, la vida en grup, el respecte vers la natura,… També participem en activitats organitzades pel poble (Carnestoltes, festa major infantil, Castanyada, Pessebre Vivent, Fira de Sant Miquel, Cavalcada, Mercat del “trasto”…) Les trobem integrades ja a la vida del centre.

Des de fa cinc anys l’esplai va entrar a formar part del l’associació d’ESPLAC (esplais de Catalunya) i gràcies a aquesta incorporació hem ampliat la nostra trajectòria. Ara també participem de les trobades entre esplais del Sector Bages-Berguedà i compartim experiències amb molts altres nens i nenes.

Actualment l’esplai compta amb una vuitantena de nois i noies d’entre 5 a 16 anys i una vintena de monitors i col·laboradors. La majoria d’infants i joves provenen de la vila o els seus entorns i, per tant, són companys d’escola o bé coincideixen en alguna activitat extraescolar; per aquest motiu es pot dir que no hi ha problemes d’integració per part de cap membre. Pel què fa a l’equip de monitors, som gent jove del poble o rodalies amb edats compreses entre els 16 i els 25 anys.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s